2022 SİZİN YILINIZ OLABİLİR Mİ? 5 dakikada okunabilir

2022 SİZİN YILINIZ OLABİLİR Mİ? 5 dakikada okunabilir

Günümüzün küresel ekonomisinde firmanızı uluslararası pazara açmak ve böylece hem büyüme hızını artırmak hem de daha büyük kitleye ulaşmak son derece cazip bir adım. Yapılan son araştırmalar da gösteriyor ki orta ölçekli firmaların yüzde 45’i gelirinin yarısından fazlasını denizaşırı ülkelerden elde ediyor. Elbette, bu süreçteki tek sebep kâr etmek değil. 2021’in son dönemine girerken; rekabette öne geçmek için global düşünmek, bir seçenekten çok artık bir gereklilik. “2022’de globale açılmayı neden iş stratejinize dahil etmeniz gerekiyor?” sorusu ise bazı temel noktalarla daha da anlamlı hale geliyor!

 

Rota: Yeni pazarlar

Uzun süredir aynı yerel pazar içerisinde varlık gösteren firmalar için en önemli handikap, yeni müşterilere ulaşmak. Global pazarların cazibesi de tam olarak bu noktada devreye giriyor: Henüz adım atılmamış pazarların sunduğu eşsiz fırsatlarla dolu bir dünya! Globale açılmanızla birlikte birbiri ardına açılacak yeni kapılar, sunduğunuz ürün ya da hizmetinizi daha önce satın almamış ve deneyimlememiş yepyeni bir müşteri grubuna ulaşmanızı sağlayabilir ve firmanız, başka bir pazarda önemli bir boşluğu doldurabilir.

Kârınızı çeşitlendirin

Globale açılmak en temelde size yeni gelir seçenekleri ve kârınızı çeşitlendirme şansı verir. Tek bir pazara bağımlılığınızı azaltmak; işinizi güçlendirebilir, potansiyel riskleri azaltabilir ve firmanızın kârlılığını öngörülemeyen durumlara karşı koruyabilir. Uluslararası alanda faaliyet göstermek aynı zamanda bir pazardaki herhangi bir olumsuz gelişmeyi diğerinde başarılı bir şekilde faaliyet göstererek dengeleme fırsatı sunar. Özellikle sezonluk satış yapan bir ürün ya da hizmete sahipseniz, farklı ülkelerden birden fazla gelir akışına sahip olmak, yıl boyunca faaliyet göstermenize de olanak sağlayabilir ve bu durum, firmanızın sürdürülebilir olmasına katkı sunabilir.

Güçlü bir kurumsal döviz kuru stratejisine sahip olmak, uluslararası bir pazarda kârınızı yönetmek için hayati öneme sahip. Kârınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, kur riskini azalttığınızdan emin olun; hatta bunu, globale açılma stratejisinde en önemli noktalardan biri olarak belirleyin. Bu aşamada bir uzmandan destek almak mutlaka değerlendirilmesi gereken bir seçenek.

Rekabet avantajını cepte bilin

Uluslararası alanda faaliyet göstermek size maliyet, personel, pazarlama ve daha fazlası için aynı pazardaki rakiplerinize karşı sayısız avantaj sağlar. En önemli nokta ise uluslararası pazarlara rakiplerinizden önce erişmek. Zira bu adım doymuş bir pazardan çıkmanıza ve ürününüz için hevesli yeni müşteriler bulmanıza imkân sunar. Uluslararası alanda elde edilecek başarının güvenilir ve kazançlı bir şirket olarak statünüzü iyileştireceği, dolayısıyla da rakiplere karşı da fark yaratmanıza destek olacağı tartışmasız bir gerçek!

Global iş gücünü es geçmeyin

Uluslararası iş yapmanın bir başka avantajı da çok daha geniş bir yetenek havuzuna erişme fırsatı. Bu da ekibinizi güçlendirmek ve işinizi büyütmek için harika bir yol! Uluslararası çalışanları istihdam etmek; gelişmiş dil becerileri, yeni bakış açıları, daha fazla iş bağlantısı ve farklı bir eğitim geçmişi gibi ek katkıları beraberinde getirir. Dil becerileri ve yerel bölge bilgisi, özellikle aşina olmadığınız ülkelerdeki müşterilerinizle iletişim kurarken firmanıza en önemli faydalardan birini sunabilir.

Teşvikler için gözünüzü açık tutun

Bugün gelinen noktada, biliyoruz ki uluslararası alanda faaliyet gösteren firmalar, kendi ülkelerinde olmayan yatırım fırsatlarından da yararlanabiliyor. Birçok ülke, yabancı yatırımcılara önemli teşvikler ve vergi indirimleri sunuyor. Özellikle gelişmekte olan pazarlarda ekonominin büyümesine yardımcı olacak yabancı firmalar oldukça değerli konumda. Dolayısıyla, böyle büyük bir noktayı de es geçmemekte fayda var.

Globalde yol arkadaşınız Innogate!

Globale açılmak, artık sektör ve firma bağımsız olarak bir tercih değil; büyümek için en büyük şartlardan birisi. Bu durum, kuşkusuz ki 2022’de de devam edecek ve küresel pazarın bir oyuncusu olmaya adım atan firmaların oranı giderek artacak. Bu noktada; rekabetin hiç olmadığı kadar kızıştığı ve iş yapış biçimlerinin her geçen gün dönüştüğü global arenada rehberliğe ihtiyaç duyuyorsanız adres belli: Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı! Innogate Online ile kısa sürede uluslararası uzmanların desteğiyle kapsamlı bir globale açılma stratejisi oluşturabilirsiniz. Innogate Online Connect ile de bulunduğunuz sektöre ve ihtiyaçlarına uygun olarak paha biçilemez bir networke kolayca ulaşabilirsiniz. 2022’nin sizin yılınız olmasını istiyorsanız siz de geç olmadan Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’nda yerinizi alın!

 

Kaynak:

https://www.halofinancial.com/business/benefits-of-global-expansion-in-2022