GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN ÇEKİM MERKEZİ İTÜ MAGNET AÇILDI! 4 dakikada okunabilir

GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN ÇEKİM MERKEZİ İTÜ MAGNET AÇILDI! 4 dakikada okunabilir

Türkiye’nin ilk ileri aşama girişimcilik merkezi İTÜ Magnet, 1 Mart Çarşamba akşamı gerçekleştirilen ve ekosistemden yüzlerce oyuncunun katıldığı partiyle kapılarını girişimcilere açtı. Erken aşama kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek ve uluslararası pazarın kapılarını firmalara aralayan İTÜ Gate arasında bir basamak görevi gören İTÜ Magnet, girşimcilik ekosisteminde coşkuyla karşılandı.

İTÜ ARI Teknokent CEO’su Kenan Çolpan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Doç. Dr. Deniz Tunçalp İTÜ Magnet’in çalışma alanını ve neler yapacağını anlattı. Partinin ilerleyen saatlerinde İTÜ Gate firması olan AloTech’in kurucusu Cenk Soyak’ın müzik grubu İstanbul Funk Unit ile katılımcılar jazz müzik dinleyerek ekosistem atmosferinde keyifli vakit geçirdiler.

Girişimcilerin farklı alanlarda sergilediği yeteneklere farklı bir yorum da İTÜ Çekirdek girişimi olan smartmimic’in kurucusu Serdar Serttop’dan geldi. Pop ve rock parçalarıyla katılımcılara ilerleyen saatlerde temponun hiç düşmeyeceği mesajını veren Serttop, ilgiyle dinlendi.

KİMLER YER ALACAK?

İTÜ Magnet içerisinde şirketleşme aşamasını tamamlamış “girişimci firmalar”, teknoloji odaklı çalışan “girişimciler”, ve uzman oldukları alanlarda girişimci firmalara yani start-up’lara ve girişimlere katkı sağlamayı amaçlayan, girişim ekosisteminin bir parçası olan “katılımcılar” yer alacak.

İstanbul’daki iş dünyasının ve Teknokent içerisindeki teknoloji şirketlerinin merkezindeki konumu, İTÜ’nün köklü geçmişinden gelen bilgi birikimi, laboratuvar imkanları, konforlu çalışma ortamı ve sunduğu pek çok yenilikçi hizmet ile fiziksel bir ortak çalışma alanından fazlasını sunan İTÜ Magnet’te, işlerini erken aşama kuluçka merkezimiz İTÜ Çekirdek’te başlatan ve hızla büyüyen girişimlerimizden Acrome, AR Pandora, Anlatsin.com, RePG, Nowhere Studios, Maxwell, Adgager, Ahtapot, Anatolian Technologies, Lagom, A6 Social ve Ivmeka’nın yanı sıra İTÜ Gate ile Amerika pazarına açılma deneyimi yaşayan Anlatsin.comDatapareBarn da İTÜ Magnet ekosistemindeki yerlerini aldılar.

Paylaşımlı ve sabit olmak üzere iki farklı üyelik seçeneği olan İTÜ Magnet’te, kullanım hakkı elde eden katılımcılar paylaşımlı üyelik seçmeleri halinde kolektif çalışma ortamına geldikleri anda boş buldukları masalardan faydalanabilecekler. Sabit üyelik seçmeleri halindeyse katılımcıların kendilerine ait bir masası ve çalışma alanı olacak.

Peki, bu girişimcilik evreninin ve ekosistemin parçası olmak isteyen girişimciler ve katılımcılar neler yapmalılar, başvuru kriterleri neler?

İleri aşama girişimcilik merkezini dünyadaki diğer ortak çalışma alanlarından farklılaştıran yegane özelliği, bünyesinde yer alacak katılımcıları kabul etmeden önce bir değerlendirme sürecine tabi tutması.

İTÜ Magnet ileri aşamadaki, kuluçka safhasını bitirmiş girişimlerin ve girişimcilerin destekleneceği bir ortam olarak tasarlandı. Bu yüzden;

  • Hazırlık safhası bitmiş olmalı
  • Pazara çıkmış ya da çıkmaya çok yakın olmalı
  • Pazarda yüksek potansiyele sahip teknoloji ürününe sahip olmasını
  • Tercihen pazarda şansını arttıracak bir fikri mülkiyet ya da ticari sırra sahip olması
  • Ortak bir çalışma ortamında birlikte çalışma, karşılıklı fayda üretme ve paylaşmaya hazır olması
  • İTÜ Magnet’in sosyal ortamını zenginleştirmesi
  • İTÜ Magnet’in çeşitliliğini arttırması

Peki İTÜ Magnet’ten kabul alan kullanıcılar, ne ölçüde hizmet alabilirler?

  • Bir girişimci firma için en fazla 8 koltuk hizmeti
  • Bir girişimci gruba en fazla 4 koltuk hizmeti
  • Şirket olarak başvuran katılımcılara en fazla 6 koltuk hizmeti

BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

İTÜ Magnet’e başvurmak için öncelikle itumagnet.com adresinde  uygun olan kategorinin altındaki başvuru formunu doldurmak gerekiyor. Bu ön başvuru değerlendirildikten sonra ön elemeyi geçen başvuru sahipleri kendilerini/şirketlerini, projelerini/ürünlerini tanıtmaları beklenen sözlü bir sunum için davet ediliyorlar. Bu aşamayı da geçen başvuru sahipleri hizmet sözleşmesini imzaladıktan sonra İTÜ Magnet ileri aşama girişimcilik merkezinin bir parçası oluyorlar.