INNOGATE SATIŞ MENTORLARINDAN: GLOBALDE NASIL SATIŞ YAPILIR? #4 3 dakikada okunabilir

INNOGATE SATIŞ MENTORLARINDAN: GLOBALDE NASIL SATIŞ YAPILIR? #4 3 dakikada okunabilir

Innogate 9. Dönem firmaları San Francisco’da devam eden süreçte, ABD Satış Koçlarıyla gerçekleştirdikleri toplantılar ve görüşmeler sonucunda satış faaliyetlerine katkı sağlayacak tavsiyeler aldı. Tavsiyelerden sizler için derlediğimiz yazı dizimizin dördüncü bölümü, pazara açılma ve hızlı büyüme stratejileri alanında uzman Juan Felipe Campos ile devam ediyor.

JUAN FELİPE CAMPOS: “ABD’DE YAYGIN BİR ÇIKIŞ STRATEJİSİ: BÜYÜK BİR FİRMANIN KLONUNU YARATMAK VE GÜNÜN SONUNDA AYNI SİSTEM ALTYAPISI İLE ÇALIŞAN RAKİBİN SATIN ALMASI İLE SONUÇLANMASI”

Pazara açılma stratejisi olarak farklı metodların benimsenmesi gerekiyor. ABD’de çokça benimsenen bir çıkış stratejisi olarak büyük bir firmanın klonunu yaratmak ve günün sonunda aynı sistem altyapısını bünyesine katmak isteyen dev firmaların girişimleri satın alması ile sonuçlanması (Acquisition) çok olası.

 

 

Büyük şirketlerin bu gibi bir vakada, geliştirilen yenilikçi teknoloji müşteri datası ile ilgilenmesi sebebiyle de satın almayı gerçekleştirebiliyor.

Juan Felipe Campos, Reminis firmasıyla görüşmesinden.

Campos, “Growth hacking” stratejisi olarak benimsenecek faaliyetlerin başında benchmark yapılması geldiğini belirterek firmanın traction yaratmak için listelemesi ve iletişime geçmesi gereken firma tiplerini şu şekilde sıralıyor;

  1. Sizden tamamıyla farklı bir ürün satsa da aynı müşteri kitlesine seslenen
  2. Sizden tamamıyla farklı bir müşteri kitlesine, farklı bir ürün satsa da aynı fiyata satan
  3. Sizden tamamıyla farklı bir müşteri kitlesi ve iş modeli ile satsa da aynı ürünü satan
  4. Aynı ürünü, aynı iş modeli ile aynı müşteri kitlesine satan

 

 

Bu kategorilerde firmaların listelenmesi, satış kanalları, iş modelleri ve değer önerilerinin incelenmesi yönteminin, çok farklı bir yapılanması olsa bile aynı fiyata bambaşka bir ürünü hedef müşteri kitlesine nasıl satıldığının bilgisi ve firmanın kanal yapısının öğrenilmesi önemli bir edinim olacaktır.

 

Juan Felipe Campos, Juan Felipe Campos, Google Launchpad ile ortak olan Manos Accelerator’da Partner ve Teknoloji Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.